← Terug

Bij Meubelmakerij Binnendijk gebruiken we Rubio Monocoat Surface Care (750 ML). Dit is een reinigingsmiddel speciaal ontwikkeld voor houtoppervlakten. Benieuwd hoe je deze spray gebruikt? Zie hier een video.

1. Dagelijks schoonmaken
met water en zeep is niet aan te raden. Wij adviseren om maximaal 1x per twee weken met de RMC Surface Care schoon te maken en op de overige dagen alleen droog  te reiniging of met een licht vochtige doek.

2. Gebruik bij het reinigen niet teveel zeep. Wordt er teveel zeep gebruikt dan kan er een laag achter blijven waar vuil aankan hechten. Gebruik dus niet meer dan de voorgeschreven dosis/frequentie. Minder of geen zeep kan uiteraard altijd, aangezien de
monocoat  Surface Care puur ter reiniging is.

3. De monocoat Surface Care biedt geen enkele bescherming.

Rubio Monocoat Refresh (Spray 400 ML)  Dit product zorgt ervoor dat de bescherming van een met Rubio Monocoat Oil behandelde oppervlakte opgefrist en hersteld wordt. Men past een behandeling RMC Refresh telkens toe als de tafel droog of te ruw aanvoelt, m.a.w. wanneer de houtvezels vrij komen. Wanneer de kleur hersteld moet worden gebruikt men de RMC Oil (ongeveer 1 x per half  jaar bij normaal gebruik).

1. Maak het tafelblad vuil- en stofvrij; neem af met licht vochtige doek en laat de vloer drogen.
2. Verstuif monocoat Refresh op het te behandelen oppervlak of breng het aan met een doek. Gebruik zeer weinig van het product om te vermijden dat het tafelblad kleverig wordt.
3. Laat het product gedurende enkele minuten inwerken.
4. Wrijf de behandelde zone goed droog met een doek.
5. Beloopbaar na 4 à 6 uur bij goede ventilatie en luchtvochtigheid onder de 65%.
Let op: behandel niet al te grote zones, zodat u deze binnen 5 à 10 minuten handdroog kunt wrijven.  

Rubio Monocoat Oil Plus 100 ML NATUREL
De Rubio Monocoat olie is ideaal om uw houten meubelen te onderhouden. Dit is dezelfde olie waarmee de meubels  zijn afgewerkt. Rubio Monocoat Plus 2C (A) kleurt en beschermt het hout in een enkele laag en is dus eenvoudig in gebruik voor houten meubelen die reeds voorbehandeld zijn. Dit product verrijkt de natuurlijke uitstraling van het hout en heeft een duurzame werking. Deze middel kan op alle houtsoorten gebruikt worden zowel voor vloeren als meubilair (o.a.. massief hout, fineer, MDF; ongeveer 1 x per twee  jaar bij normaal gebruik).

1. Maak de vloer vuil- en stofvrij; neem af met licht vochtige doek en laat de vloer / meubel drogen.
2. Breng de olie aan met een kwast, doek of witte handpad.
3. Vervolgens minstens 1 minuut laten intrekken. Daarna het oppervlak binnen 5 à 10 minuten droogwrijven met een niet-pluizende doek. Wrijf ook hier zoveel mogelijk in richting van het hout.
4. Het oppervlak is bruikbaar na 12 – 24 uur bij goede ventilatie en luchtvochtigheid onder de 65%.

Let op: pas op met water en ander vocht op de behandelde plek! Na een week is het behandelde oppervlak weer waterdicht.

Tips om problemen te voorkomen
• Vermijd het gebruik van chemicaliën, zoals chloor, amonia, terpentine e.d. in de buurt van de vloer.

Vlekken Monocoat
Vermijd het gebruik van chemicaliën, zoals chloor, amonia, terpentine e.d. in de buurt van de vloer.

Limespot
Remover

Voor kalkhoudende
watervlekken

Tannin
Remover

Voor donkere plekken

Grease
Remover

Voor vetplekken

Monocoat Limespot Remover is een kant-en-klaar product voor het verwijderen van kalkhoudende watervlekken op een met Rubio Monocoat Oil behandelde oppervlakte.

Gebruik
1. RMC Limespot Remover verstuiven op de vlek.
2. Gedurende enkele minuten laten inwerken.
3. Met een doek of keukenpapier droogdeppen.
4. Het volledige oppervlak goed nareinigen. Gebruik hiervoor een met water bevochtigde doek of reinig met Rubio Monocoat Surface Care.

Tip: voor het verwijderen van hardnekkige vlekken wordt aanbevolen deze werkwijze te herhalen tot men het gewenste resultaat bereikt heeft.

Tannin remover 30 ML: donkere plekken
Monocoat Tannin remover is bedoeld om donkere plekken te verwijderen, die in het eikenhout zijn ontstaan door bijvoorbeeld water of andere bijtende stoffen. Doe een klein beetje Tannin op de plek en verdeel deze goed, laat dit inwerken tot de vlek verdwenen is. Herhaal dit eventueel als het resultaat nog niet gewenst is. Wanneer de plek verdwenen is kunt u met Monocoat Refresh de plek egaliseren.

Tip: Test het eerst op het hout.

Grease Remover 30 ML: vetvlekken
Monocoat Grease Remover is bedoeld om vetvlekken te verwijderen. Doe een beetje Grease Remover op de vetvlek en laat deze een paar minuten inwerken. Leg een stukje keukenrol op de vlek en laat het intrekken. Herhaal dit en dep met een nieuw stukje keukenrol tot het droog is. Wanneer de vetvlek verdwenen is, een klein beetje Monocoat olie op de plek aanbrengen met een doekje. Laat dit ongeveer 5 minuten inwerken, daarna droog poetsen.
WhatsApp